Pressemeddelelser

Royal Arena skaber travlhed i metroen
10. feb 2017
Flere tog, ekstra personale og hensynsfulde passagerer har sikret, at de mange tusinde, der tog metroen til Metallica-koncerterne, kom godt ud og hjem.
Normalt er der forholdsvis stille i Ørestad om aftenen. Med åbningen af Royal Arena den 3. februar har det dog ændret sig, og alene til multiarenaens første arrangement mødte omkring 16.000 gæster op.

Mange valgte at tage metroen til og fra de tre Metallica-koncerter, og der har derfor været indsat ekstra tog. Derudover har personale stået klar på stationerne for at...
Så er tunnelerne til Nordhavn færdigborede
07. feb 2017
I søndags brød tunnelboremaskinen Frida ind til skakten under Sortedams Sø. Dermed er tunnelarbejdet på metroafgreningen til Nordhavn afsluttet.
Svævende kunstværk indtager metrostation på Kgs. Nytorv
16. jan 2017
Flere end 500 kunstværker har de seneste fem år prydet de grønne hegn omkring metrobyggepladserne i hovedstaden. Nu rykker kunsten ned i selve metrostationen på Kongens Nytorv, hvor et helt nyt værk af den anerkendte kunstner Jeppe Hein vil udfordre opfattelsen af kunst i det offentlige rum og give passagererne en anderledes oplevelse.
Metroen sætter ny passagerrekord i 2016
11. jan 2017
2016 blev endnu et rekordår for metroen med flere end 60 millioner passagerer. Samtidig var driftsstabiliteten den hidtil bedste siden åbningen i 2002.
Kronprinsen besøger metrobyggeriet
01. dec 2016
Der var kongeligt besøg på metrobyggeriet, da Hans Kongelige Højhed Kronprinsen i denne uge besøgte den kommende metrostation ved Marmorkirken. Kronprinsen tog turen 35 meter ned under jorden og gik i tunnelen frem til Kongens Nytorv.
Nye klausuler skal styrke grundlaget for fair konkurrence på kommende anlægskontrakter
04. nov 2016
Metroselskabet og Hovedstadens Letbane har besluttet at indføre ekstra klausuler i de kommende kontrakter. Klausulerne skal motivere entreprenørerne til at leve op til kravene på arbejdsmiljøområdet, og hvad angår løn- og arbejdsvilkår. Klausulerne skal skabe større gennemsigtighed og styrke grundlaget for fair konkurrence.
Ny metrotunnel kobler Nordhavn med Cityringen
14. okt 2016
Tunnelboremaskinen Alice har boret den første tunnelstrækning til den nye metrolinje til Nordhavn, og der er nu hul igennem til Cityringen. Det betyder, at fremtidige passagerer kan komme fra Nordhavn til indre by på under 10 minutter.
Sværeste strækning på Cityringen er boret ud
23. sep 2016
Tunnelboremaskinerne, der borer hovedstadens nye metrolinje, har nu tilbagelagt den mest udfordrende strækning på hele Cityringen. Tunnelboremaskinen Tria har kilet sig vej kun halvanden meter over den eksisterende metrotunnel ved Kongens Nytorv og godt fire meter under Magasins kælder.
Sværeste strækning på Cityringen er boret ud
23. sep 2016
Tunnelboremaskinerne, der borer hovedstadens nye metrolinje, har nu tilbagelagt den mest udfordrende strækning på hele Cityringen. Tunnelboremaskinen Tria har kilet sig vej kun halvanden meter over den eksisterende metrotunnel ved Kongens Nytorv og godt fire meter under Magasins kælder.
Alice og Frida skal bore metro til Nordhavn
12. maj 2016
Der kom næsten 1000 forslag til navne på tunnelboremaskinerne i Metroselskabets navnekonkurrence. Et dommerpanel udvalgte to navne til boremaskinerne i Nordhavn, og i dag blev den første maskine døbt.
Fuld fart frem for Metroselskabet
03. maj 2016
2015 blev et særdeles begivenhedsrigt år for Metroselskabet I/S. Året bød på en rekordhøj driftspålidelighed, en passagerfremgang på mere end en million passagerer samt nye store milepæle på metrobyggeriet.
Hvad skal tunnelboremaskinerne i Nordhavn hedde?
27. apr 2016
To nye tunnelboremaskiner går snart i gang med at grave ud til den nye metrolinje til Københavns bæredygtige bydel, Nordhavn. Men før de kan gå i gang, skal de ifølge gammel skik døbes. Forslagene strømmer ind i Metroselskabets navnekonkurrence, hvor vinderen bliver inviteret med til dåben.
Så er Marmorkirken station forbundet med Cityringen
30. mar 2016
I dag brød tunnelboremaskinen Nora ind til den kommende metrostation ved Marmorkirken. Dermed er den dybeste og mest komplekse station forbundet med Cityringen.
Metroen fik 100.000 flere passagerer om måneden i 2015
29. jan 2016
57,2 millioner passagerer kørte sidste år med metroen i København. Det er en stigning på 1,2 millioner passagerer i forhold til i år 2014.
Cityringens sidste station er udgravet
25. jan 2016
Den kommende metrostation ved Marmorkirken er nu fuldt udgravet. Stationen, som bliver knap 40 meter dyb, er ikke kun den sidste af Cityringens 17 stationer, der bliver udgravet. Det er også den dybeste og mest udfordrende.
Halvdelen af Cityringens tunneler er bygget
17. dec 2015
Godt 15 kilometer nye metrotunneler er klar under den danske hovedstad.
Metrokunst hædret med statuetter og kroner
19. nov 2015
Årets bedste bidrag til Byens Hegn, der omkranser hovedstadens metrobyggepladser blev i aftes hædret, da prisen ’Hegnspælen’ blev uddelt under Metroselskabets arrangement hos Kunstforeningen Gl. Strand.
Takstændringer i hovedstadsområdet i 2016
09. nov 2015
Den årlige regulering af taksterne i den kollektive trafik i hovedstadsområdet træder i kraft den 17. januar 2016. Priserne for bus, metro og tog stiger i gennemsnit med 1,8 procent.
Nyt sikkerhedssystem sikrer bedre metrodrift og flere passagerer
21. aug 2015
Udskiftningen af metroens sikkerhedssystem er afsluttet og har allerede i løbet af kort tid sikret en mere stabil drift. Samtidig giver forbedringerne plads til flere end 500 ekstra passagerer i timen i myldretiden.
Nyt sundhedscenter åbner på metrobyggeriet
17. aug 2015
Medarbejderne på metrobyggeriet får nu nem adgang til forebyggende behandlinger. Et nyt sundhedscenter er netop åbnet på byggeriet som det andet af sin slags i Danmark.