DIN SIKKERHED ER VIGTIG FOR OS!

Din sikkerhed er vigtig for os. Derfor vil vi gerne informere dig om vores politik for beskyttelse af personlige oplysninger. Her kan du læse om, hvordan vi behandler de personlige oplysninger, du måtte have givet til os. Du kan læse vores Politik om beskyttelse af personlige oplysninger her​

Du kan læse vores Politik om beskyttelse af personlige oplysninger her​ LUK

5. november 2018

Skinnerne til Nordhavn er lagt

En vigtig milepæl blev rundet, da de sidste skinner for nyligt blev lagt på linjen til Nordhavn og Orientkaj. Nordhavnslinjen er en afgrening fra Cityringen, som ifølge planerne skal stå klar til at fragte passagerer til og fra Københavns nye bydel i begyndelsen af 2020.

I april måned blev de sidste skinner lagt rundt i Cityringens tunneler, og nu er skinnelægningen også ovre på Østerbro. Der er nu lagt skinner på hele strækningen, som forbinder de nye metrostationer, Nordhavn og Orientkaj, med det øvrige metronet. Nordhavnslinjen kører parallelt med Cityringen fra København H gennem Indre By op til Østerport St. Herefter drejer den af under Sortedams Sø og fortsætter til Nordhavn St. Den sidste strækning til Orientkaj løber som højbane og skinnerne er altså nu færdige på hele linjen i begge retninger.

Med skinnerne på plads vil arbejdet i de kommende måneder fokusere på indretningen af tunnelerne, hvor der blandt andet skal installeres lys og gangvej langs siden.

”Det er en stor milepæl, at vi nu har skinner hele vejen til Orientkaj. Sideløbende med arbejdet i tunnelerne fortsætter arbejdet med at færdiggøre stationerne. Vi glæder os til at kunne slå dørene op for passagererne i Nordhavn i begyndelsen af 2020”, siger Christopher Cox, chef for system- og driftsafdelingen i Metroselskabet.

Hurtigt gennem byen fra nord til syd

De to metrostationer i Nordhavn er startskuddet på den nye metrolinje, M4, der vil forbinde den nye bydel, Nordhavn, med det øvrige København. Når metrolinjen M4 åbner i 2020, bliver det fremover lettere at komme til og fra Nordhavn, og i 2024 udvides metrolinjen med yderligere fem metrostationer i Sydhavn, så du i fremtiden kan tage fra Orientkaj i nord og til Ny Ellebjerg i syd.

Se flere billeder ved at klikke på fotoet.