DIN SIKKERHED ER VIGTIG FOR OS!

Din sikkerhed er vigtig for os. Derfor vil vi gerne informere dig om vores politik for beskyttelse af personlige oplysninger. Her kan du læse om, hvordan vi behandler de personlige oplysninger, du måtte have givet til os. Du kan læse vores Politik om beskyttelse af personlige oplysninger her​

Du kan læse vores Politik om beskyttelse af personlige oplysninger her​ LUK

Sikkerhedsudstyr

Metroen råder over udstyr, som skal sikre passagererne høj sikkerhed og en hurtig, effektiv redningsindsats.

Sikkerhed har høj prioritet i metroen. Derfor er der i selve designet og udformningen af stationer og tog indtænkt sikkerhedselementer, som skal gøre din rejse sikker og tryg. Skulle der på trods af metroens mange sikkerhedsforanstaltninger opstå en ulykke, er redningsarbejdet tilpasset metroen og dens omgivelser i form af særligt redningsudstyr.

Nødbremse og nødhammer
Togenes nødbremse og nødhammer er bygget sammen, så nødhammeren fungerer som nødbremsens håndtag. Bruges nødhammeren, udløses nødbremsen automatisk. Denne konstruktion betyder også, at nødhammeren ikke kan blive fjernet fra toget.

Online alarmsystem
Alarmsystemet mellem metroens kontrolrum og alarmcentralen i København er online, hvilket sikrer en hurtig alarmering.

Radiosystem
Metroen er udstyret med et antenne- og radiosystem, der benyttes af politi, brandvæsen og hospitaler. Metro Stewarder bruger også systemet, så en effektiv kommunikation mellem metro og myndigheder sikres.

Særligt sikkerhedsudstyr
Metroen råder over specialdesignet sikkerhedsudstyr til skinnebårne transportsystemer i tunneller. Der er indkøbt særlige bårer, som kan monteres på hjul, og udstyr, der kan frigøre fastklemte passagerer. Også særligt røgdykkerudstyr og nødgeneratorer til brug ved strømsvigt er en del af metroens udstyr.

Læs om