DIN SIKKERHED ER VIGTIG FOR OS!

Din sikkerhed er vigtig for os. Derfor vil vi gerne informere dig om vores politik for beskyttelse af personlige oplysninger. Her kan du læse om, hvordan vi behandler de personlige oplysninger, du måtte have givet til os. Du kan læse vores Politik om beskyttelse af personlige oplysninger her​

Du kan læse vores Politik om beskyttelse af personlige oplysninger her​ LUK

Arkæologiske udgravninger

Arkæologer fra Københavns Museum har foretaget den største arkæologiske udgravning i Danmark nogensinde.

Som en del af optakten til metrobyggeriet fik arkæologer fra Københavns Museum adgang til byggearealerne. inden vi indrettede byggepladserne. Byggeriet giver en hel unik mulighed for arkæologerne til at undersøge den københavnske undergrund og blotlægge nye informationer om Københavns historie. Det har især været Indre By, som har haft arkæologernes store interesse, da det er her, man mener, at København i sin tid blev grundlagt.

 

1000-tallets Østerport og 1800-tallets Vesterport
Nogle af de spændende fund er foretaget ved Kongens Nytorv og Rådhuspladsen. Under Kongens Nytorv, sine steder kun 60 centimeter under asfalten, har arkæologerne blandt andet fundet det gamle Østerport, der stammer fra omkring år 1000.

På Rådhuspladsen er en anden byport fundet, nemlig det gamle Vesterport, som i 1800-tallet var Københavns vestligste punkt.

Københavns Museum
Læs meget mere om de arkæologiske udgravninger på Københavns Museums hjemmeside