DIN SIKKERHED ER VIGTIG FOR OS!

Din sikkerhed er vigtig for os. Derfor vil vi gerne informere dig om vores politik for beskyttelse af personlige oplysninger. Her kan du læse om, hvordan vi behandler de personlige oplysninger, du måtte have givet til os. Du kan læse vores Politik om beskyttelse af personlige oplysninger her​

Du kan læse vores Politik om beskyttelse af personlige oplysninger her​ LUK

Arkitektur

Med Cityringen, Nordhavn og Sydhavn bliver de næste generationer af metrostationer skabt. Det sker med udgangspunkt i ønsket om ”mere af samme slags”. Det betyder, at de nye stationer bliver anlagt ud fra samme princippet som de eksisterende metrostationer med store åbne stationsrum og nem adgang fra gade til perron. Nedenfor kan du læse mere om stationrummenes udformning.

Dagslys på stationerne
I de nye stationer vil der blive arbejdet med dagslys, som det allerede kendes fra metroen. Netop brugen af dagslys i stationsrummet er blevet et særligt kendetegn for den københavnske metro.

De varige og særlige kvaliteter fra den nuværende metro såsom oplevelsen af tryghed, overblik og brugen af dagslys bliver fastholdt på de kommende stationer.
Cityringens forskellige stationsudtryk
Mere af samme slags” er dog ikke lig med ”mere magen til”. Vægbeklædningsmaterialer og perronbelægninger vil være nye og anderledes. Der arbejdes desuden på nye udformninger og nye farver til bygningsdele som eksempelvis værn og rulletrapper. Cityringens og Nordhavns metrostationer vil blive mere afvekslende og indbyrdes forskellige i deres udtryk end den eksisterende metros næsten identiske stationer. Se hvordan Cityringens stationer vil se ud over og under jorden.
Kunst integreret i Sydhavnsstationerne
På Sydhavnsprojektets fem metrostationer bliver kunst for første gang en integreret del af stationerne. De fem værker er meget forskellige og er udarbejdet til de enkelte metrostationer, der derfor får deres helt eget udtryk. Nogle steder bliver passagererne mødt af højteknologiske lysinstallationer, megaskulpturer eller et mytologisk vægmaleri, mens kunsten andre steder vender helt op og ned på det kendte metrorum eller byder på en rejse ud i verdensrummet. Læs mere om de enkelte værker og tankerne bag det nye kunst-initiativ.