DIN SIKKERHED ER VIGTIG FOR OS!

Din sikkerhed er vigtig for os. Derfor vil vi gerne informere dig om vores politik for beskyttelse af personlige oplysninger. Her kan du læse om, hvordan vi behandler de personlige oplysninger, du måtte have givet til os. Du kan læse vores Politik om beskyttelse af personlige oplysninger her​

Du kan læse vores Politik om beskyttelse af personlige oplysninger her​ LUK

Metrobyggeriets faser

Før metrobyggeriet for alvor går i gang, flytter vi kilometervis el-, gas- og andre forsyningsledninger. Ledningsomlægningerne er nødvendige, så hverdagen fortsat kan fungere for københavnerne, når maskinerne graver dybt ned i undergrunden.

Når forsyningsledningerne er blevet flyttet, bliver byggepladsen indrettet og gjort klar til anlægsarbejdet. Her starter vi med at bore og støbe betonvæggene til stations- og tunnelskakterne, inden vi graver skakten ud

For at sikre et stabilt grundvandsniveau, når der graves i undergrunden, bliver der foretaget reinfiltration af grundvandet. Det vil sige, at vand, der pumpes væk fra byggepladsen, føres tilbage til jorden. Grundvandet bliver kontrolleret under hele anlægsperioden. Derfor foretages der reinfiltrationsboringer omkring byggegruben.

Arbejdet i dybet

Når stationsskakten er etableret, kan arbejdet med stationsrummet og stationspladsen gå i gang. Der skal blandt andet etableres perron og vægge. Over jorden kan stationspladserne og de nye byrum blive anlagt.

De nye metrostationer bliver forbundet af tunneler, som de store tunnelboremaskiner borer.