DIN SIKKERHED ER VIGTIG FOR OS!

Din sikkerhed er vigtig for os. Derfor vil vi gerne informere dig om vores politik for beskyttelse af personlige oplysninger. Her kan du læse om, hvordan vi behandler de personlige oplysninger, du måtte have givet til os. Du kan læse vores Politik om beskyttelse af personlige oplysninger her​

Du kan læse vores Politik om beskyttelse af personlige oplysninger her​ LUK

Pressemeddelelser

De første meter af Cityringen åbner på Kongens Nytorv
20. mar 2019
I dag blev metroens nye hovedtrappe på Kongens Nytorv indviet. Samtidig åbnede det første stykke af den gangtunnel, der vil forbinde den eksisterende station med den nye metrostation, når Cityringen åbner.

Når hovedstadens nye metrolinje, Cityringen (M3), åbner senere i år, bliver Kongens Nytorv sammen med Frederiksberg Station metroknudepunkter, hvor den nye linje og de to eksisterende linjer krydser hinanden. For at gøre det så nemt som muligt for passagererne at skifte mellem linjerne bliver de to underjordiske stationer på Kongens Nytorv forbundet med en...

Byskov og cykelsti åbner på Rådhuspladsen
19. mar 2019
I syv år har københavnerne måttet undvære halvdelen af en af byens mest centrale og historiske pladser. Men i dag genopstår et hjørne af Rådhuspladsen i en ny og grønnere udgave, når cykelstien og en lille lund med 49 nyplantede træer indvies.
Metroens ejerkreds testede Cityringens førerløse tog
05. mar 2019
I dag blev Cityringen testkørt af Statsministeren, Københavns overborgmester, Frederiksbergs borgmester samt Transport-, bygnings- og boligministeren. Turen gik fra Cityringens kontrol- og vedligeholdelsescenter til den kommende metrostation på Enghave Plads og videre frem mod Gammel Strand station.
Kongens Nytorv får sine lindetræer tilbage
16. jan 2019
Genetableringen af Kongens Nytorv er i fuld gang. I dag plantede byens overborgmester og 1. klasses-elever fra Christianshavns Skole Krinsens første lindetræ. I de kommende måneder vil 80 lindetræer genskabe den grønne oval af træer på én af landets mest berømte pladser.
Nu plantes den nye lund på Rådhuspladsen
11. dec 2018
I dag plantes de første træer til en lille lund, som vil skabe en grøn lomme på Rådhuspladsen i den modsatte ende af rådhuset.
Nu testes togene på hele Cityringen
10. dec 2018
Med en god fremdrift på de arkitektoniske arbejder er fokus rettet mod test af systemer og tog for at sikre, at Cityringens systemer fungerer og er sikre. Togene testes nu på hele Cityringen.
Ny fælles kundetilfredshedsanalyse for kollektiv trafik
19. nov 2018
- med fokus på kundernes samlede oplevelse i den kollektive trafik og læring trafikvirksomhederne imellem
Cityringen passerer afgørende milepæl
12. nov 2018
Cityringen har passeret en afgørende milepæl. Det betyder, at arbejdet med test af togene og de komplicerede tekniske systemer på Cityringen kan intensiveres.
Byggeriet af Sydhavnsmetroen er skudt i gang
08. nov 2018
I dag gik arbejdet med at anlægge den nye metrolinje til Sydhavn officielt i gang, da første spadestik blev taget på byggepladsen på Enghave Brygge. Sydhavnsmetroen åbner i 2024 og ventes at få 9 millioner passagerer om året.
Priserne i den offentlige transport reguleres til januar
22. okt 2018
Priserne for at køre med bus, tog og metro på Sjælland kan som følge af regelgrundlaget på området hæves med 2,1 pct. i gennemsnit fra 20. januar 2019. Det svarer til den almindelige prisudvikling.
Danmarks første førerløse bus i rute var en passagersucces
15. okt 2018
I maj 2018 åbnede Danmarks første førerløse bus i rute, som fase ét af i alt tre forsøg med førerløs teknologi i den kollektive bustransport. Evalueringen af forsøget foreligger nu, og den viser at borgerne er trygge ved at køre med busser uden chauffør, men at der går noget tid, inden teknologien er klar til drift i større skala.
Cityringens færdiggørelse
10. okt 2018
Der er under et år til, at Cityringen åbner. For at kunne åbne den nye metrolinje næste sommer får anlægsarbejdet under jorden topprioritet. Det betyder, at der rokeres på en del aktiviteter i gadeplan.
Ikonisk graffitiværk genopstår på metrohegnet i Sydhavn
14. sep 2018
Et knap 500 meter langt graffitiværk bliver i dag indviet på metrohegnet ved Enghave Brygge, hvor byggeriet af den nye metrolinje til Sydhavn snart går i gang. Kunstnerne bag værket betegner det som Europas længste sammenhængende graffitiværk.
Metroselskabet søger om tilladelse til at udvide arbejdstiden på to metrobyggepladser
03. sep 2018
Metroselskabet ønsker at udvide arbejdstiden på byggepladserne Østerport og København H, så Cityringen kan åbne som planlagt.
Gangtunnel skal forbinde metrostationer på Kongens Nytorv
27. jun 2018
Når Cityringen åbner, bliver metrostationen på Kongens Nytorv det eneste sted, hvor alle fire metrolinjer krydser hinanden. Arbejdet med at forbinde de to underjordiske stationer giver trængsel og ændrede adgangsveje for passagererne resten af året.
Nu forsvinder det grønne metrohegn på Rådhuspladsen
06. jun 2018
I seks år har det grønne byggepladshegn omkranset metrobyggeriet på Rådhuspladsen, og københavnerne har måttet undvære halvdelen af en af byens mest centrale pladser. Men nu ryger hegnet, og Rådhuspladsen genopstår i både nye og gamle klæder.
Førerløs bus testes på Sjællands Universitetshospital, Køge
15. maj 2018
I slutningen af maj begynder den første førerløse bus at køre med passagerer i lobbyen på Sjællands Universitetshospital, Køge. Førerløse busser skal på sigt køre til og fra den nærmeste station og åbner dermed op for helt nye transportmuligheder for patienter og andre passagerer. De førerløse busser er første etape i et samarbejde mellem Movia, Region Sjælland, Region Hovedstaden og Metroselskabet, der skal udbrede den førerløse teknologi.
Samlet fokus på kundernes oplevelse i den kollektive trafik
09. maj 2018
Fremover bliver passagererne i bus, tog og metro hørt i en fælles årlig passagertil-fredshedsanalyse, hvor kundernes oplevelse er i centrum for hele deres rejse på tværs af de forskellige transportformer.
Kvalitetstillæg indføres i metroen, når Cityringen åbner
04. maj 2018
Med Cityringens 17 metrostationer får hovedstaden et nyt, sammenhængende og moderne metronet, der binder byen sammen og skaber nye muligheder. Som led i det løft af den kollektive transport blev det i 2007 besluttet, at der skal lægges et tillæg på metrorejserne.
Milepæl: Skinner forbinder Cityringen
20. apr 2018
Metrobyggeriet rundede i denne uge en stor milepæl, da der nu er skinner hele vejen rundt på Cityringen. Det blev i dag markeret under Sortedams Sø.