DIN SIKKERHED ER VIGTIG FOR OS!

Din sikkerhed er vigtig for os. Derfor vil vi gerne informere dig om vores politik for beskyttelse af personlige oplysninger. Her kan du læse om, hvordan vi behandler de personlige oplysninger, du måtte have givet til os. Du kan læse vores Politik om beskyttelse af personlige oplysninger her​

Du kan læse vores Politik om beskyttelse af personlige oplysninger her​ LUK

Pressemeddelelser

Cityringens 17 nye metrostationer åbner i september
21. maj 2019
Hovedstadens nye metrolinje, Cityringen, bliver to måneder forsinket og åbner i slutningen af september. Forsinkelsen skyldes, at en af de vigtige milepæle på projektet ikke er opnået. Den præcise åbningsdato meldes ud i juni.

Efter grundige analyser af muligheden for at færdiggøre og optimere de udestående arbejder på Cityringen og fastholde åbningstidspunktet i den oprindelige tidsplan står det nu klart, at Cityringens åbning må rykkes to måneder til slutningen af september.

Forsinkelsen skyldes, at det ikke...

Metroselskabet udsætter at fastsætte Cityringens åbningsdato
11. apr 2019
Hovedstadens nye metrolinje, Cityringen, er inde i slutspurten. En af entreprenørens vigtige milepæle på projektet er imidlertid ikke opnået. Med få måneder igen kræver det en stor indsats fra alle parter at komme i mål til tiden.
Flere togafgange i metroen i myldretiden
05. apr 2019
En opgradering af metroens styresystem og et tog mere i drift i størsteparten af myldretiden har resulteret i en mere effektiv kørsel og en højere frekvens. I januar, februar og marts var der ca. 7 pct. flere afgange, hvilket giver plads til flere passagerer og sikrer kunderne en kortere ventetid på perronerne.
Større overskud og flere passagerer end ventet i 2018
04. apr 2019
Med et overskud på knap 300 mio. kr. og knap 65 mio. passagerer blev 2018 et godt år for Metroselskabet. Både årets økonomiske resultat samt passagerstigningen på to procent i forhold til 2017 er bedre end forventet. Med 1,2 mio. ekstra passagerer driver metroen en positiv vækst inden for kollektiv transport.
De første meter af Cityringen åbner på Kongens Nytorv
20. mar 2019
I dag blev metroens nye hovedtrappe på Kongens Nytorv indviet. Samtidig åbnede det første stykke af den gangtunnel, der vil forbinde den eksisterende station med den nye metrostation, når Cityringen åbner.

Byskov og cykelsti åbner på Rådhuspladsen
19. mar 2019
I syv år har københavnerne måttet undvære halvdelen af en af byens mest centrale og historiske pladser. Men i dag genopstår et hjørne af Rådhuspladsen i en ny og grønnere udgave, når cykelstien og en lille lund med 49 nyplantede træer indvies.
Metroens ejerkreds testede Cityringens førerløse tog
05. mar 2019
I dag blev Cityringen testkørt af Statsministeren, Københavns overborgmester, Frederiksbergs borgmester samt Transport-, bygnings- og boligministeren. Turen gik fra Cityringens kontrol- og vedligeholdelsescenter til den kommende metrostation på Enghave Plads og videre frem mod Gammel Strand station.
Kongens Nytorv får sine lindetræer tilbage
16. jan 2019
Genetableringen af Kongens Nytorv er i fuld gang. I dag plantede byens overborgmester og 1. klasses-elever fra Christianshavns Skole Krinsens første lindetræ. I de kommende måneder vil 80 lindetræer genskabe den grønne oval af træer på én af landets mest berømte pladser.
Nu plantes den nye lund på Rådhuspladsen
11. dec 2018
I dag plantes de første træer til en lille lund, som vil skabe en grøn lomme på Rådhuspladsen i den modsatte ende af rådhuset.
Nu testes togene på hele Cityringen
10. dec 2018
Med en god fremdrift på de arkitektoniske arbejder er fokus rettet mod test af systemer og tog for at sikre, at Cityringens systemer fungerer og er sikre. Togene testes nu på hele Cityringen.
Ny fælles kundetilfredshedsanalyse for kollektiv trafik
19. nov 2018
- med fokus på kundernes samlede oplevelse i den kollektive trafik og læring trafikvirksomhederne imellem
Cityringen passerer afgørende milepæl
12. nov 2018
Cityringen har passeret en afgørende milepæl. Det betyder, at arbejdet med test af togene og de komplicerede tekniske systemer på Cityringen kan intensiveres.
Byggeriet af Sydhavnsmetroen er skudt i gang
08. nov 2018
I dag gik arbejdet med at anlægge den nye metrolinje til Sydhavn officielt i gang, da første spadestik blev taget på byggepladsen på Enghave Brygge. Sydhavnsmetroen åbner i 2024 og ventes at få 9 millioner passagerer om året.
Priserne i den offentlige transport reguleres til januar
22. okt 2018
Priserne for at køre med bus, tog og metro på Sjælland kan som følge af regelgrundlaget på området hæves med 2,1 pct. i gennemsnit fra 20. januar 2019. Det svarer til den almindelige prisudvikling.
Danmarks første førerløse bus i rute var en passagersucces
15. okt 2018
I maj 2018 åbnede Danmarks første førerløse bus i rute, som fase ét af i alt tre forsøg med førerløs teknologi i den kollektive bustransport. Evalueringen af forsøget foreligger nu, og den viser at borgerne er trygge ved at køre med busser uden chauffør, men at der går noget tid, inden teknologien er klar til drift i større skala.
Cityringens færdiggørelse
10. okt 2018
Der er under et år til, at Cityringen åbner. For at kunne åbne den nye metrolinje næste sommer får anlægsarbejdet under jorden topprioritet. Det betyder, at der rokeres på en del aktiviteter i gadeplan.
Ikonisk graffitiværk genopstår på metrohegnet i Sydhavn
14. sep 2018
Et knap 500 meter langt graffitiværk bliver i dag indviet på metrohegnet ved Enghave Brygge, hvor byggeriet af den nye metrolinje til Sydhavn snart går i gang. Kunstnerne bag værket betegner det som Europas længste sammenhængende graffitiværk.
Metroselskabet søger om tilladelse til at udvide arbejdstiden på to metrobyggepladser
03. sep 2018
Metroselskabet ønsker at udvide arbejdstiden på byggepladserne Østerport og København H, så Cityringen kan åbne som planlagt.
Gangtunnel skal forbinde metrostationer på Kongens Nytorv
27. jun 2018
Når Cityringen åbner, bliver metrostationen på Kongens Nytorv det eneste sted, hvor alle fire metrolinjer krydser hinanden. Arbejdet med at forbinde de to underjordiske stationer giver trængsel og ændrede adgangsveje for passagererne resten af året.
Nu forsvinder det grønne metrohegn på Rådhuspladsen
06. jun 2018
I seks år har det grønne byggepladshegn omkranset metrobyggeriet på Rådhuspladsen, og københavnerne har måttet undvære halvdelen af en af byens mest centrale pladser. Men nu ryger hegnet, og Rådhuspladsen genopstår i både nye og gamle klæder.